Ку Дін

Історія появи чаю Ку Дін

У сучасному світі чайне розмаїття дивує нас кожен день. Існує безліч різних видів, про які ми навіть і не чули або не уявляли, що таке існує. Причин на те багато, можливо просто одні менш популярні інших, або недооцінені. Таким видом є чай Ку Дін. Він відноситься до так званих гірких чаїв, хоча, по суті, таким не є, оскільки виготовляється з листя падуба, який росте виключно в Китаї. Вперше його почали заварювати в Стародавньому Китаї майже два тисячоліття тому. Згідно з легендою імператор Піднебесної хотів здивувати наречену, і приготувати їй чай. Після цього він подарував чашу коханій, і напій їй сподобався.

Зовні чай Ку Дін сильно нагадує зелений чай, але він заварюється по-різному і не схожий за смаком. Ку Дін гіркуватий і ще раніше його називали «гіркою сльозою». До сих пір існує багато домислів на тему технології виготовлення даного виду. Лист падуба дуже жорсткий і скрутити його вкрай складно, тому багатьох фанатів по всьому світу цікавить, як саме китайці це роблять, але вони ще з давніх часів тримають технологію в найсуворішому секреті і передають виключно з покоління в покоління.

Довгий час думали, що спочатку це був не чай, а ліки і одного разу хтось просто сплутав їх між собою, але це не підтвердилося. Після заварювання ліки утворюється плівка на воді, але чай Ку Дін абсолютно чистий і прозорий. Хоча посперечатися з тим, що в ньому багато цілющих властивостей не можна, про них знали ще в Стародавньому Китаї і користувалися цим. Зараз його п'ють просто заради задоволення, але він досі залишається дуже популярним і затребуваним.

Переваги і користь від чаю Ку Дін

Про достоїнства Ку Діна в Китаї ходили легенди. Вважалося, що він дуже благотворно впливає на тіло і заряджає його позитивом. Якщо готувати про користь, то в цьому плані він в кілька разів краще, ніж чай Лапачо. У його складі цілий комплекс вітамінів, які гарні для шкіри, волосся, нігтів і зубів.

Його вже багато століть п'ють для того, щоб просто поліпшити своє самопочуття під час хвороби і збити температуру тіла. Ку Дін чай дуже корисний для серця, оскільки запобігає утворенню тромбів і, крім того, ще й нормалізує рівень цукру в крові і підвищує імунітет і артеріальний тиск. При регулярному вживанні Ку Дина справлятися з хворобами набагато простіше і легше. Крім того, він надає і протизапальний ефект.

Його так само використовують як тонізуючий засіб. Він знімає втому і допомагає відчувати себе бадьоро довгий час. Точно як Пу Ер чай він допомагає боротися з негативними емоціями і депресією, знижує стрес і покращує емоційний стан. Крім того, він ще й допомагає сконцентрувати увагу і поліпшити пам'ять. Купити Ку Дін зараз простіше простого, тому можна переконатися у всьому і упевнитися.

Науково доведено, що Ку Дін чай так само допомагає і при схудненні, отруєнні або розладах шлунка. Він прискорює обмін речовин і в організмі не застоюється вода і зайві рідини. За його допомогою фігуру мрії буде сформувати з рази простіше. Ціна на Ку Дін чай на ринку невисока, тому можна сміливо купувати його.

Види чаю Ку Дін

Ку Дін трохи гіркий на смак і може не відразу сподобатися непідготовленій людині. Але в Китаї це вважалося навіть гарною якістю. Справа в тому, що гіркість в Китаї асоціюється з енергією Інь, з вогнем. Він відрізняється безліччю корисних засобів, тому його так цінують.

Такий чай буває скручений, спіральний, пов'язаний, листовий і пресований. Це залежить від того, яким чином будуть оброблятися листя падуба. Вважається, що чим більше вони зберігаються, тим гіркіше і більш насиченим їх смак.

Є і Ку Дін Шуйсю. Цей вид вважається найдорожчим. Раніше його міг пити тільки імператор, тепер же він знайшов велику популярність, але все одно залишається в класі люкс. Його роблять їх подрібнений листя, які ростуть тільки в одній провінції Китаю.

Цин Шан Лушуй ще один вид. Він дуже рідкісний і роздобути його просто так майже нереально. Вид повністю натуральний, росте в дикій природі і має безліч корисних властивостей.

Важливо пам'ятати, що смак чаю гіркий, тому не рекомендується переборщувати з заварюванням. На 200 мл води найкраще використовувати від 3 до 5 грамів чаю. Настоюється він хвилину, а після найкраще перелити воду в окрему посудину, щоб уникнути непотрібної гіркоти. При грамотно розрахованому кількості інгредієнтів ви переконаєтеся, що його смак дуже насичений і нічим не схожий на інші. Замовити Ку Дін недорого ви можете на нашому сайті.



Показано з 1 по 12 з 12 (всього 1 сторінок)