Червоний

Виникнення червоного чаю

Майже всі види чаю, які колись з'явилися в Китаї, овіяні таємницями і загадками. червоний чай не пройшов стороною, про історію його виникнення немає достовірної інформації, але китайці придумали кілька загадкових історій, які розповідають туристам донині. Одна з них каже, що одного разу на фабрику з виробництва чаю прийшла армія солдатів і розбила там табір на кілька днів. Вони використовували всі запаси вугілля, які були потрібні для підсушування чайного листя і, в підсумку, ті просто сопріли і стали непридатними для виготовлення зеленого чаю. Викидати листя було шкода, тому чаеводи підсушили їх прямо на вулиці поблизу тліючого вугілля і смак в результаті їм сподобався. Така техніка стала новою і дала життя новому виду, так з'явився червоний чай.

Згідно з іншою легенд, чайне листя залишили на вулиці, і вночі на них впав туман. Ті сопріли і стали непридатними для виготовлення. Викидати листя знову було шкода, тому їх підсушили і з часом тільки вдосконалили техніку виготовлення.

У ХІХ столітті англійці почали масово скуповувати червоний чай, оскільки він краще за інших міг витримати транспортування. Але крім цього, одного разу вночі вони вкрали саджанці чайного дерева з чайних плантацій і відвезли в Індію. Китай зазнав жахливої невдачі і протягом багатьох десятків не міг повернути справедливість. Це сталося не так давно. Вони розробили нові сорти, одним з яких став улун чай, відкрили нові центри виробництва чаю і повернули своє чесне ім'я.

Користь від червоного чаю

З давніх часів і до сьогоднішніх днів китайці любили червоний чай за масу корисних властивостей, хоча купити червоний чай могли далеко не всі. Незвичайний процес ферментації чайного листя дозволяє по максимуму зберегти в ньому всі природні вітаміни і мінерали, необхідні для тіла. Ще кілька століть тому помітили, що після регулярного вживання чаю кінчики волосся стають більш здоровими і більше не січеться, а нігті не розшаровуються. Крім того, він виводить з організму шлаки, прямо як жасминовий чай, допомагає при отруєнні і алкогольної інтоксикації. При правильному використанні він сприяє зниженню ваги, оскільки виводить непотрібну воду і токсини з тіла, сприяє відновленню роботи печінки і знижує рівень холестерину в крові. Доброю перевагою є те, що він покращує імунітет і допомагає боротися з сезонними застудами.

Чай червоний так само і добре втамовує спрагу, тому в літню пору року він просто незамінний на вашому столі, а в зимовий допоможе зігрітися. Крім того, в його складі є чайний кофеїн, який змушує прокинутися вранці і відчувати заряд бадьорості та енергії цілий день. Серед його корисних властивостей є ще одне, яке користується великою популярністю. Він допомагає боротися з депресією, як і купаж, і покращує настрій, знімає стрес. Помітили, що він покращує зір і пам'ять, а примочки допомагають від синців і допомагають ранам швидше затягнутися. Купити червоний чай недорого можна в нашому інтернет-магазині. Тепер великий асортимент видів зібраний в одному місці і переконатися в корисних властивостях чаю можна прямо зараз.

Види червоного чаю

Чай червоний ділитися на 3 категорії: Сяочжун, Гун Фухун, Хунсуй Ча. Між собою вони відрізняються технологією приготування і смаком. Для кожного виду використовують наймолодші інгредієнти чайного дерева і ферментують протягом різного часу.

Є кілька популярних по всьому світу видів червоного чаю:

  • Гунфу - вид, який люблять за ніжний запах і м'який фруктовий смак. Його колір не насичено червоний, а світліший;
  • Гуй Хуахун Ча - дуже нагадує смак згущеного молока з вершковим ароматом. Його складно порівняти з іншими видами;
  • Цинь Сю Ань-вид з солодко вираженим смаком і легкою кислинкою. Від інших його відокремлює аромат - він дуже насичений і віддалено чутні цитрусові;
  • Лічжі - користується великою популярністю в Китаї і не тільки, оскільки до нього додають сік сливи, що робить смак дуже насиченим і терпким;
  • Ісін Хун - вважається елітним видом червоного чаю. Його дуже люблять, оскільки він не Тере свій смак навіть після п'яти заварювань, а медовий запах і терпкий смак надає напою аристократичності і вишуканості;
  • Найсан Хунча - класичний червоний чай. Його м'який вершковий аромат і насичений смак дуже люблять цінителі чаю.

Ціна на червоний чай стабільно залишається в межах норми, тому його сміливо може дозволити кожен і насолодитися смаком справжнього старовинного напою прямо у себе на кухні.



Показано з 1 по 2 з 2 (всього 1 сторінок)