Чорний

Історія чорного чаю

Чорний чай, також відомий як "червоний чай", був виявлений в Китаї в середині 17 століття. За багато років до цього споживалися тільки зелені і улунні чаї. Історія появи чорного чаю полягає в тому, що армія з провінції Цзянсі увійшла в провінцію Фуцзянь і розбила табір на сусідній чайній фабриці. Цей незапланований похід до табору призвів до затримки виробництва чаю, і чайні листя були викладені на сонці протягом більш тривалого періоду. Тривале окислення призвело до того, що листя чаю придбали темно-червоний колір. Щоб зберегти чай і прискорити процес сушіння, фермер поклав листя на багаття з соснового лісу, в результаті чого чай став димним на смак. Це відкриття зробило Лапсанг Сушонг, оригінальний чорний чай.

Завдяки процесу ферментації чорний чай може зберігати і покращувати свій смак з віком, а також зберігатися протягом більш тривалих періодів часу. Це відкриття зробило чорний чай гарячим товаром. Коли Британські торговці дізналися про цей чай і його багато позитивних якостей, вони купили все, що могли, поки ринок не був захоплений голландцями. Це змусило британців шукати інші способи придбання цього чаю, і в кінцевому підсумку вони виявили в Індії ще одну категорію рослин Camellia Sinensis.

У чаю цієї категорії більш високий урожай з більш рентабельною швидкістю, і аромат сильніший з набагато більш високими рівнями кофеїну. Такі чаї, як Дарджілінг, Ерл Грей і Апельсин Пеко, були створені британськими виробниками в Індії.

Подібно до того, як і зелений чай в Європі, Чай чорний продавався за дуже високими цінами і в основному використовувався аристократією. Він став напоєм, який вказував на багатство і статус в суспільстві. Принцеса Катерина представила чай чорний в британському палаці, і з тих пір він став одним з основних продуктів в житті британської королівської сім'ї. У 1840 році герцогиня Анна Телфорд представила концепцію післяобіднього чаю. За цей час ціни на цей чай стали більш доступними, і незабаром чашка чаю споживалася і вранці, і вдень.

Сьогодні 90% всього чаю, що продається в США, становить чорний чай. Виробництво чорного чаю продовжує видобуватися з Китаю, Індії, а також зі Шрі-Ланки та Африки. Доступність освіти і відкриття нових сортів чаю і аранжувань знайомить нас з багатьма чудесами чорного чаю. Завдяки своєму сміливому смаку, універсальності і здатності дати вам заряд енергії, все більше і більше людей закохуються в цей «чай мрії».

Чорний чай-види, типи

Різні види чорного чаю вирощуються і виробляються по всьому світу. Кожен з них має колір, смак і аромат, які є унікальними для регіону, де росте чай. Від цього залежить і ціна на чорний чай. Характеристики чаю залежать від клімату, грунту і висоти, на якій вирощуються чайні рослини. Якщо хочете купити хороший чай недорого, Вам слід відвідати категорію чаю, і ми допоможемо вам з вибором.

Поодинокі (незмішані) чаї зазвичай називають на честь регіонів, де вони вирощуються і виробляються. Найвідоміші чорні чаї походять з Індії, Шрі-Ланки, Китаю та Туреччини.

  • Чай Ассам виробляється з листя, вирощених в штаті Ассам на північному сході Індії. Це чай, відомий своїм сильним солодовим смаком і яскравим бордовим кольором. Долина Ассам, рівнинна область біля річки Брахмапутра, є одним з найбільших чайних регіонів світу, що виробляють близько 1/6 чаю в світі. Ассам-один з видів чорного чаю, часто зустрічається в чайних сумішах.
  • Цейлонський чай-це чорний чай одного походження, вирощений і вироблений в Шрі-Ланці. Цейлон-це повнотілий чай з цитрусовим смаком. Цейлонський чай добре відомий у всьому світі. Зазвичай використовується в чайних сумішах.
  • чай Дарджилінг походить з індійського району Дарджилінг і є одним з найвідоміших видів чорного чаю. Це світлий чай зі смаком мускату. Він має три основні сезони збору врожаю, і його характеристики залежать від пори року, в яку він збирається.
  • Чай "золота Мавпа" - якісний чорний чай, який є гладким і м'яким. Цей типовий чай вирощується в південних регіонах Китаю і славиться своїм солодким смаком і відсутністю терпкості. Золоті кінчики створюють чудовий і делікатний напій, створюючи один з кращих сортів чорного чаю.
  • Чай Кімун, чорний чай з китайської провінції Аньхой, є одним з найвідоміших видів чорного чаю з Китаю. У цього чаю є аромат і смак, описаний як м'який, фруктовий, і подібний до вина.
  • Лапсанг Сушонг вирощується в горах Уї китайської провінції Фуцзянь. Чайне листя сушать на вогні з сосни, поглинаючи при цьому дим. Це призводить до характерного димного смаку і аромату. Цей чай відомий тим, що має дуже сильний смак. Ті, хто любить цей чай, описують його як хорошу зміну темпу від інших видів чаю.

Переваги і недоліки чорного чаю

Багато людей п'ють чорний чай для бадьорості та енергії. Є хороший науковий доказ того, що це працює. Чорний чай містить кофеїн. Він також містить трохи стимулюючої речовини під назвою теофілін. І те, і інше може прискорити ваш пульс і змусити вас почувати себе бадьоріше.

Чорний чай також повний корисних речовин, званих поліфенолами. Поліфеноли-це антиоксиданти, які можуть допомогти захистити ваші клітини від пошкодження ДНК.

Деякі вчені вважають, що певні антиоксиданти в чаї, включаючи поліфеноли і катехіни, можуть допомогти запобігти деяким видам раку. Наприклад, деякі дослідження показують, що жінки, які регулярно п'ють чорний чай, мають набагато менший ризик раку яєчників, ніж ті, які цього не роблять.

З'являється все більше свідчень того, що антиоксиданти в чорному чаї можуть знижувати атеросклероз (закупорку артерій), особливо у жінок. Це також може допомогти знизити ризик серцевого нападу та серцево-судинних захворювань.

регулярне вживання чорного чаю також може знизити ризик виникнення таких захворювань:

  • Діабет.
  • Високий вміст холестерину.
  • Камені в нирках.
  • Хвороба Паркінсона.
Ризики прийняття чорного чаю:

Пити чорний чай в помірних кількостях, як правило, безпечно для більшості людей. Пиття великої кількості чорного чаю або більше чотирьох, або п'яти чашок в день може викликати проблеми зі здоров'ям. Це головним чином через пов'язані з кофеїном побічних ефектів.

Побічні ефекти чорного чаю можуть включати:

  • Тривога і труднощі зі сном.
  • Більш швидке дихання.
  • Головний біль.
  • Збільшення сечовипускання.
  • Аритмія.
  • Нудота і блювота.
  • Нервозність і занепокоєння.
  • Дзвін у вухах.

Поєднання чорного чаю з іншими видами кофеїну або продукту під назвою ефедра може бути дуже небезпечним. Деякі з проблем, які це може викликати, включають тремтіння, підвищений кров'яний тиск, зміни серцевого ритму, судоми і непритомність.

Чорний чай пройшов довгий шлях, щоб опинитися в наших чашках. Його достаток смаку дивує навіть самого вибагливого покупця. Якщо ви ще не зробили свій вибір, ми завжди готові Вам допомогти. Великий вибір і ціна на чай, що Вас приємно здивує, ми Вам гарантуємо.



Показано з 1 по 20 з 609 (всього 31 сторінок)